The scientific manuscripts presented in the 9th Workshop on Agri-Food Research (WIA.2020) are here reported. The WiA.2020 is an annual Scientific Workshop organized by the Doctoral Program in Advanced Techniques for Research and Development in Food and Agriculture (TAIDA) of the Universidad Politécnica de Cartagena (UPCT) in Spain, in where PhD candidates present their research works. This WIA edition was for first time virtually held on July 27th, 2020, with more than 50 TAIDA PhD candidates from the Agri-food sector who presented the main advances of their research activities. It was more international than ever, connecting our young researches from several countries. Presentations showed a great scientific interest and reflect the outstanding potential of the Research Groups involved in the TAIDA PhD Program belonging to several institutions of the Murcia Region (UPCT, CEBAS-CSIC and IMIDA), other Spanish Regions, and to several foreign institutions of Chile, Uruguay, Colombia, Mexico, Tunisia, Morocco and Greece. We expect that during the celebration of this virtual Workshop, the cohabitation and exchange of ideas and experiences among PhD candidates, research groups, researchers, technicians, etc. have been favored. The scientific program is structured into three sessions: three sessions: Food Technology & Engineering, Plant Production Technology & Engineering and Agrifood Biotechnology & Agroforestry Engineering. The Scientific Organizing Committee considers that it is necessary for TAIDA PhD candidates to undertake this formative training activity to acquire the typical skills of a PhD, remarking how to summarize their results, highlighting the main important results while presenting and disseminating clearly and concisely to a diverse audience in a limited time, as usually happens in the presentations at worldwide scientific conferences.
Inactivación de Salmonella typhimurium por la aplicación de agua activada por plasma frío
Marta Clemente Carazo, S. Borroug, P. BOURKE
págs. 11-14
págs. 15-18
Efecto de la tecnología de pulsos eléctricos sobre la extracción de fitoquímicos en brotes de rábano
A. Abellan, George Dimopoulos, E Dermesonluoglu, P.S. Taoukis, Diego A. Moreno Fernández
págs. 19-22
M. Alvarez Hernández, Ginés Benito Martínez Hernández, Noelia Castillejo Montoya, J.A. Martínez Pérez, Francisco Artés Hernández
págs. 23-26
págs. 27-30
págs. 31-34
Análisis de vida últil de scFOS producidos por enzimas FTasas comerciales
María José Sánchez Martínez, Sonia Soto Jover, Vera Antolinos López, Antonio López Gómez
págs. 35-38
Encapsulados de calafate mediante secado por aspersión y evaluación de su estabilidad
E.M. Romero, M.D. López Moreno, Cristina García Viguera, P. S. Fernández
págs. 39-42
págs. 44-47
págs. 48-51
págs. 52-55
Comportamiento fisiológico de porta-injertos de pimiento frente a nematodos
Akemi Gálvez Tomida, Francisco Moisés del Amor Saavedra, Caridad Ros, Josefa López Marín
págs. 56-59
págs. 60-63
M. Forcén, N. Pavón, José Antonio López Ortí, Agustín Pérez Martín
págs. 64-67
M. Hatam, María Carmen Martínez Ballesta, A. Giménez, J.A. Fernández Lozano, A. Tabyaoui
págs. 68-71
Noelia Castillejo Montoya, Lorena Martínez Zamora, P.A. Gómez, Francisco Artés Calero, Francisco Artés Hernández
págs. 72-75
Herencia de la resistencia al acrinatrín en Frankliniella occidentalis (Thysanoptera: Thripidae)
Jaime Abellán, Vicente Basilio Quinto García, E. Fernández Medina, Cristina Grávalos Castro, D. Cifuentes
págs. 76-79
págs. 80-83
págs. 85-88
L. Ávila Dávila, Manuel Soler Méndez, C.F. Bautista Capetillo, Julián González Trinidad, José Miguel Molina Martínez
págs. 89-92
J. Cuartero, M. Ros, J. A Pascual González
págs. 93-96
Métodos matemáticos para analizar fenotipos de crecimiento y movimiento
M. V. Díaz, F.F. Pérez, J Weiss, M. Egea Cortines, P. J. Navarro
págs. 97-100
A.B. Hernández Lara, M. Ros, J. A Pascual González
págs. 101-104
O. Ozbolat, J. Cuartero, M. Ros, J. A Pascual González, M. Egea García
págs. 105-108
págs. 109-112
págs. 113-116
págs. 118-121
págs. 122-125
págs. 126-129
Nueva bebida funcional baja en azúcar y rica en compuestos bioactivos. Optimización del proceso
Francisco José Salar, Pablo Salvador Fernández Escámez, Cristina García Viguera
págs. 130-133
págs. 134-137
C. T. Georgakis, Pablo Salvador Fernández Escámez, A. Garre, Anna Psaroulaki
págs. 138-141
págs. 142-145
págs. 146-149
Relación de la vida útil de frutos con el contenido de agua y nutrientes minerales
Jorge Quirante, Micaela Carvajal Alcaraz, María Carmen Martínez Ballesta
págs. 150-153
págs. 154-156
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