The scientific manuscripts presented in the 7th Workshop on Agri-Food Research (WIA.18) are here reported. The WiA.18 is an annual Workshop organized by the Doctoral Program in Advanced Techniques for Research and Development in Food and Agriculture (TAIDA) of the Universidad Politécnica de Cartagena - UPCT (Spain) in where PhD candidates present their research works. Presentations showed a great scientific interest and reflect the high potential of the Research Groups that belong to the several departments and institutions integrated into our PhD Program (UPCT, CEBAS-CSIC, and IMIDA). We expect that during the celebration of this Workshop, the coexistence and exchange of ideas and experiences among PhD candidates, research groups, researchers, technicians, etc.. has been favored. The scientific program is structured into four sessions: Agrifood Biotechnology, Food Technology and Engineering, Plant Production Technology and Engineering and Agroforestry and Economy Engineering, depending on the topics of interest involved in our Program. We had also two general invited lectures to strengthen the knowledge that researchers are gaining in their formation during this stage and we consider very useful for other researchers. The Scientific Organizing Committee consider that it is necessary that PhD candidates undertake this type of formative training activities to acquire the typical skills of a PhD remarking how to summarize their results, highlight the importance of them, presenting and disseminating clearly and concisely to a diverse audience in a limited time, as usually happens in the presentations at worldwide scientific conferences
págs. 14-17
Revalorización de subproducto del brócoli para elaborar un pesto a base de kale
Noelia Castillejo Montoya, Ginés Benito Martínez Hernández, Francisco Artés Calero, Francisco Artés Hernández
págs. 18-21
Marianela Hazel Álvarez Hernández, Ginés Benito Martínez Hernández, Felipe Avalos-Belmontes, Francisco Artés Hernández
págs. 22-25
Tâmmila Venzke Klug, Elena Collado, Ginés Benito Martínez Hernández, Francisco Artés Calero, Francisco Artés Hernández
págs. 26-29
págs. 30-33
Elena Collado Marín, Francisco Artés Hernández, Francisco Artés Calero, Encarnación Aguayo Giménez, Perla Gómez
págs. 34-37
Estudio de la actividad FTasa de diferentes enzimas comerciales para la producción de scFOS
María José Sánchez Martínez, Sonia Soto Jover, Antonio López Gómez
págs. 38-41
págs. 42-45
Mejora del rendimiento y calidad en déficit hídrico mediante selección de portainjertos de pimiento
Amparo Gálvez López, Francisco Pérez Alfocea, Francisco Moisés del Amor Saavedra, Josefa López Marín
págs. 47-50
Respuesta a la sobreproducción de ABA en salinidad
Ascensión Martínez, Almudena Ferrández Ayela, Ana Belén Sánchez García, Angel Albacete Ramírez, Z Kevei
págs. 51-54
págs. 55-58
Uso de un nuevo compost en la producción de lechuga baby leaf en bandejas flotantes
A. Gimenez, J.A. Fernández Lozano, Catalina Egea Gilabert, J.A. Pascual Pérez
págs. 59-62
Efecto del riego deficitario controlado sobre el crecimiento vegetativo y el rendimiento en cerezo
Víctor Blanco Montoya, Pedro José Blaya Ros, Alejandro Pérez Pastor, Rafael Domingo Miguel
págs. 63-66
Resistencia de Orius laevigatus (Fieber) (Hemiptera: Anthocoridae) a lambdacihalotrín
Virginia Balanza Martínez, José Enrique Mendoza Rivas, Pablo Bielza Lino
págs. 67-70
págs. 71-74
págs. 75-78
Producir lechugas en sistema al aire libre en suelo o sin suelo. ¿Cuál es más rentable?
Miguel Ángel Martínez Maté, Bernardo Martín Górriz, José Francisco Maestre Valero
págs. 80-83
Dispositivo de seguridad autónomo de accionamiento automático de un arco antivuelco en tractores
Dolores Ojados González, Bernardo Martín Górriz, Isidro J. Ibarra Berrocal, Beatriz Miguel Hernández, Francisco Caro García
págs. 84-87
Juan Antonio Nicolás Cuevas, Dolores Parras Burgos, Leandro Ruiz Peñalver, José Miguel Molina Martínez
págs. 88-91
Composición de ácidos grasos de la carne de conejo en función de la línea genética y la dieta
Ana María Martínez Bas, Mathieu Kessler, J.J. Marín Peñalver, Eva Armero
págs. 93-96
Entendiendo los mecanismos genéticos que sustentan las emisiones de volátiles
María Victoria Ruiz Hernández, Julia Rosl Weiss, Marcos Egea Gutíerrez-Cortines
págs. 97-100
Alfonso Guevara Gázquez, Antonio Carrillo Navarro, F. J. García García, D. López de Haro, M. B. López Soto
págs. 101-104
Segunda generación de vectores virales basados en el virus del mosaico del pepino dulce
F. Ruiz Ramón, Raquel Navarro Sempere, F. Méndez, M. Amelia Sánchez Pina, M. Aranda
págs. 105-108
págs. 109-112
Efecto del silenciamiento de PhZTL en la emisión de aromas en petunia (Petunia x hybrida)
Marta Isabel Terry López, Marcos Egea Gutíerrez-Cortines, Julia Rosl Weiss
págs. 113-116
Inducción de brotes y regeneración de plantas de Limonium sinuatum a partir de hojas jóvenes
Jorge Juan Sánchez Iglesias, Antonio Asensio Calderón García
págs. 117-120
págs. 121-124
págs. 126-129
págs. 130-133
págs. 134-137
págs. 138-141
págs. 142-145
págs. 146-149
págs. 151-154
Riego de precisión sostenible en cítricos con aguas de diferente calidad
Ana B. Mira García, María del Carmen Ruiz Sánchez, Emilio Nicolás Nicolás
págs. 155-158
págs. 159-162
Establecimiento de un programa de mejora genética en dorada (Sparus aurata) en la Región de Murcia
Mercedes Marín Beltrán, Eva Armero, Emilio María-Dolores Pedrero, Manuel Guillermo Ramis Vidal
págs. 164-167
Desarrollo de herramientas bioinformáticas para el fenotipado con visión artificial
María Victoria Díaz Galián, Pedro J. Navarro Lorente, Marcos Egea Gutíerrez-Cortines
págs. 168-171
págs. 172-174
págs. 175-178
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