No marco da produción sostible e a alimentación segura preséntase esta monografía que resulta dun estudo multidisciplinar no que participaron investigadores procedentes de diferentes áreas de coñecemento (Anatomía, Bioloxía Funcional, Economía, Socioloxía e Política Agraria, Edafoloxía, Nutrición e Bromatoloxía, Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría, Tecnoloxía dos Alimentos e Zooloxía).
Esta monografía avalía dende a produción de trigo autóctono galego (variedade ‘Caaveiro’) en ecolóxico vs. convencional, ata a obtención de fariñas e a panificación e control dos produtos finais. Ademais, permite afondar no coñecemento do efecto do sistema de cultivo a diferentes niveis nun campo cada vez mais demandado como é o de produtos de proximidade e ecolóxicos.
Esta monografía avalía dende a produción de trigo autóctono galego (variedade ‘Caaveiro’) en ecolóxico vs. convencional, ata a obtención de fariñas e a panificación e control dos produtos finais. Ademais, permite afondar no coñecemento do efecto do sistema de cultivo a diferentes niveis nun campo cada vez mais demandado como é o de produtos de proximidade e ecolóxicos.
In the framework of sustainable production and safe food, this monograph that is the result of a multidisciplinary project involving researchers from different fields of knowledge (Anatomy, Functional Biology, Economics, Sociology and Agricultural Policy, Soil Science, Analytical Chemistry, Nutrition and Bromatology, Plant Production and Engineering Projects, Food Technology and Zoology).
This monography evaluates from the production of Galician native wheat (cv. ‘Caaveiro’), comparing organic farming vs. conventional, to the flour obtained and the baking and control of the final products. In addition, it allows to deepen the knowledge associated with the effect of the farming system at different levels on a subject that is increasingly in demand, such as proximity and ecological products.
Based on the results obtained, organic production can be encouraged, since by cultivating cereals in a more sustainable way, it is possible to optimize all the variables that should concern society such as the nutrition, the health, the environment, the economy and the consumption
Do campo á mesa na produción de pan galego nun contexto agroecolóxico
Nerea Fernández Canto, María Ángeles Romero Rodríguez, Ana María Ramos Cabrer, Santiago Pereira Lorenzo
págs. 7-32
Avaliación agronómica e produtiva do trigo " Caaveiro " ecolóxico vs convencional
F. Almeida García, Ana Isabel Roca Fernández, María Belén Díaz Hernández, Xan Xosé Neira Seijo, Beatriz Omil Ignacio, Ana María Ramos Cabrer, Benigno Ruiz Nogueiras, Santiago Pereira Lorenzo
págs. 34-52
págs. 53-74
Control das fariñas obtidas de trigo " Caaveiro " ecolóxico e convencional
Nerea Fernández Canto, Belén García-Gómez, N. García Marnotes, Angel Cobos García, Olga Díaz Rubio, Matilde Lombardero Fernández, María Lourdes Vázquez Odériz, Santiago Pereira Lorenzo, Ana María Ramos Cabrer, María Ángeles Romero Rodríguez
págs. 75-92
Control dos pans obtidos a partir de fariña ‘Caaveiro’ producida en ecolóxico e convencional
Nerea Fernández Canto, Belén García-Gómez, Angel Cobos García, Olga Díaz Rubio, María Lourdes Vázquez Odériz, Manuel Vázquez Vázquez, Matilde Lombardero Fernández, Santiago Pereira Lorenzo, Ana María Ramos Cabrer, María Ángeles Romero Rodríguez
págs. 93-106
págs. 107-120
págs. 121-131
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados