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Efecto del tiempo de congelación sobre las pérdidas de agua y textura instrumental del solomillo y secreto del cerdo ibérico de bellota

  • D. Garcia Torres [1] ; M. Perez Blazquez [1] ; D. Tejerina [1] ; E. Martín Tornero [1] ; M. Cabeza de Vaca [1] ; A. Lopez Gajardo [1] ; A. Osorio [1] ; E. Prior [1]
    1. [1] Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura

      Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura

      Badajoz, España

  • Localización: XVI Jornadas sobre Producción Animal: 19 y 20 de mayo de 2015, Zaragoza / Javier Álvarez Rodríguez (aut.), Begoña Panea Doblado (aut.), Jorge Hugo Calvo Lacosta (aut.), Mireia Blanco Alibés (aut.), José Alfonso Abecia Martínez (aut.), Daniel Villalba Mata (aut.), María Ángeles Latorre Górriz (aut.), Vol. 2, 2015, ISBN 978-84-606-7969-1, págs. 714-716
  • Idioma: español
  • Títulos paralelos:
    • Freezing weather effect on water loss and texture of instrumental and secret of pork tenderloin iberian acorn
  • Enlaces
  • Resumen
    • ''Solomillo'' and the ''Secreto'' from Iberian pig Montanera are pieces in high demand by consumers due to its characteristics but these have the disadvantage, of temporality. Frozen storage allows safeguard this situation. The effect of freezing time (6, 12 and 16 months of freezing) on water loss and texture was evaluated. When the freezing time was greater, water losses increased and toughness decreased, though the freezing time differently affected each of the parts.


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