Presentem els resultats d'un estudi encarregat per l'Agència Catalana de la Seguretat Alimentària. S'ha seguit una metodologia qualitativa mitjançant una entrevista als responsables domèstics de noranta llars distribuïdes equitativament entre els diferents orígens: africà, asiàtic i llatinoamericà. Existeix una gran heterogeneïtat a causa de les diferències notables existents en les cultures alimentàries d'origen, però també de les circumstàncies de la migració i del perfil sociodemogràfic de cada individu. L'estudi fa èmfasi en la competència culinària a la llar, en els coneixements d'alimentació i de seguretat, en la pràctica sobre la conservació dels aliments, la compra i la higiene domèstica. Es recomana fer un esforç en la sensibilització per adquirir bones pràctiques en el consum d'aliments autòctons per part dels nouvinguts.
We present the results of an enquiry required by the Agència Catalana de la Seguretat Alimentària (Catalan Agency of Food Security). A qualitative approach has been made, with interviews of people responsible for the domestic needs of ninety homes from different origins (Africa, Asia and South America) in equal proportion.
There is an important heterogeneity due to the significant differences between the alimentary culture in each original area, but also due to the migration circumstances and the social demographic profile of each individual.The study focuses in the culinary competencies at home, the knowledge of food and it security, preservation principles, purchase behaviour and domestic hygiene. The enquiry recommends increasing the newcomers awareness on good practices in the consumption of local food.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados