Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


La calidad de las manzanas golden smoothe en respuesta a las estrategias de aplicación de nitrogeno y calcio, combinado con el efecto del 1-metilciclopropeno

  • Autores: Francesc Xuclà i Tarrés
  • Directores de la Tesis: Inmaculada Recasens Guinjuan (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat de Lleida ( España ) en 2013
  • Idioma: español
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Tomás Casero Mazo (presid.), Gemma Echeverría Cortada (secret.), Dolors Vidal Mas (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • En un assaig de tres anys amb pomes Golden Smoothee, cultivades a Gimenells (Lleida), es van realitzar diferents estratègies d'aplicació de calci sobre els fruits, combinades amb dues dosis d'abonat nitrogenat. Es van comparar els fruits de Gimenells amb els d'una finca de Pina d'Ebre (Saragossa), on també es va aplicar en totes dues el producte 1-MCP. Realitzant aplicacions de calci precollita, es va aconseguir incrementar els nivells d'aquest nutrient a les pomes, i caldrà aconseguir uns continguts mínims per obtenir una bona qualitat en collita i després de la seva conservació, aconseguint reduir el bitter pit i la plara, encara que no es van arribar a eliminar totalment. Una aplicació elevada de nitrogen va provocar una interacció amb el calci, que es va manifestar en el segon any d'assaig. Els fruits tractats amb 1-MCP van aconseguir mantenir millor la fermesa durant la conservació, amb uns nivells de respiració i producció d'etilè menors.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno