Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Euskal Autonomia Erkidegoko zeliakoen elikadura-azturak

    1. [1] Euskal Herriko Unibertsitatea/Universidad del País Vasco
  • Localización: I. IkergazteNazioarteko ikerketa euskaraz. Kongresuko artikulu-bilduma: 2015eko maiatzaren 13, 14 eta 15a. Durango, Euskal Herria / Iñaki Alegría Loinaz (ed. lit.), Ainhoa Latatu (ed. lit.), Miren Josu Ormaetxeberria (ed. lit.), 2015, ISBN 978-84-8438-539-4, págs. 801-807
  • Idioma: euskera
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • Zeliakiari aurre egiteko dagoen tratamendu bakarra bizitza osoan glutenik gabeko elikadura hartzeada, glutenik ez izateaz gain orekatua izan behar duena. Beraz, zeliakoen ongizatea, bizi-kalitateaeta osasuna elikaduraren mende daude zuzenean. Lan honen helburua izan da EAEko zeliakohelduen elikadura-azturak aztertzea. Batetik, dietak proteina, gantza eta kolesterol gehiegi etakarbohidrato eta zuntz gutxiegi biltzen zituen, desorekatua zela ondorioztatuz. Bestetik, elikagaitaldeen kontsumoaren banaketa ezegokia zela behatu zen. Populazio orokorrarekin konparatzeandietaren nutriente banaketa antzerakoa izan bazen ere, nutrienteen elikadura-iturriak ezberdinakziren. Beraz, zeliakoentzako elikadura-jarraibide espezifikoak garatu behar dira.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno