Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Estratègies de modulació de l’oxidació d’àcids grassos com a tractament per combatre l’obesitat

Laura Herrero Rodríguez, Joan Francesc Mir Bonnín, Minéia Weber Blattes, Raquel Fucho Salvador, María Calderón Domínguez, Dolors Serra Cucurull

  • català

    L’estil de vida actual, amb dietes d’alt contingut calòric i falta d’exercici físic, fa que la incidència d’obesitat s’incrementi notablement. Augmentar la degradació de greixos o bé reduir la ingesta calòrica poden ser potencials estratègies terapèutiques. L’enzim carnitina palmitoïltransferasa I (CPT1) és el pas limitant de l’oxidació dels àcids grassos. En aquest article, es mostra com la modulació de la seva activitat en diferents teixits, com el fetge, el teixit adipós o l’hipotàlem, pot ser clau a l’hora d’augmentar la despesa energètica i controlar la ingesta d’aliments.Paraules clau: Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1.

  • English

    Current lifestyles, with high-energy diets and little exercise, are triggering an alarming growth in obesity. Strategies that enhance fat degradation or reduce caloric food intake could be considered therapeutic interventions to reduce not only obesity, but also its associated disorders. The enzyme carnitine palmitoyltransferase I (CPT1) is the critical rate-determiningregulator of fatty acid oxidation. In this paper, we show that this enzyme might play a key role in different tissues, such as liver, adipose tissue and hypothalamus, increasing energy expenditure and controlling food intake.Keywords: Obesity, food intake, fatty acid oxidation, CPT1.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus