Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Estratègies de modulació de l’oxidació d’àcids grassos com a tractament per combatre l’obesitat

    1. [1] 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)
    2. [2] 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)
  • Localización: Revista de la Societat Catalana de Química, ISSN-e 2013-9853, ISSN 1576-8961, Nº. 14, 2015, págs. 16-24
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Fatty acid oxidation regulation strategies to treat obesity
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      L’estil de vida actual, amb dietes d’alt contingut calòric i falta d’exercici físic, fa que la incidència d’obesitat s’incrementi notablement. Augmentar la degradació de greixos o bé reduir la ingesta calòrica poden ser potencials estratègies terapèutiques. L’enzim carnitina palmitoïltransferasa I (CPT1) és el pas limitant de l’oxidació dels àcids grassos. En aquest article, es mostra com la modulació de la seva activitat en diferents teixits, com el fetge, el teixit adipós o l’hipotàlem, pot ser clau a l’hora d’augmentar la despesa energètica i controlar la ingesta d’aliments.Paraules clau: Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1.

    • English

      Current lifestyles, with high-energy diets and little exercise, are triggering an alarming growth in obesity. Strategies that enhance fat degradation or reduce caloric food intake could be considered therapeutic interventions to reduce not only obesity, but also its associated disorders. The enzyme carnitine palmitoyltransferase I (CPT1) is the critical rate-determiningregulator of fatty acid oxidation. In this paper, we show that this enzyme might play a key role in different tissues, such as liver, adipose tissue and hypothalamus, increasing energy expenditure and controlling food intake.Keywords: Obesity, food intake, fatty acid oxidation, CPT1.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno