Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


La cultura maker i la producció d'objectes de forma personal: nous horitzons per a l'ensenyament, aprenentatge i producció de l'art i el disseny

    1. [1] Universitat Jaume I

      Universitat Jaume I

      Castellón, España

  • Localización: Fòrum de Recerca, ISSN-e 1139-5486, Nº. 24 (XXIII Jornades de Foment de la Investigació en Ciències Humanes i Socials), 2019, págs. 109-110
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • Aquesta investigació és un estudi sobre la cultura maker i filosofia DIY (filosofia del fes-t'ho tu mateix, de l’anglès do it yourself). La cultura maker es fonamenta en l’ús de les tecnologies relacionades amb la reproducció i disseny d'objectes I abasta des de la reproducció d'objectes de forma no seriada fins a la producció de videojocs casolans.

      El disseny de la recerca ha consistit en la cerca d’informació sobre el tema a Internet i anàlisi de les dades trobades amb l’eina Google Trends. Google Trends és una eina en línia de l'empresa Google que analitza la popularitat de les consultes de cerca al cercador de Google per regions i idiomes. El lloc web utilitza gràfics i compara el volum de cerques de diferents consultes al llarg del temps. L'eina també mostra dades de tendències de cerca.

      L'anàlisi de les dades mostra una tendència d'interès generalitzada pel tema entre els anys 2015 i 2017. Com a curiositat, alguns països nòrdics mostren un interès prematur pel tema ja l'any 2005. D'altra banda, les dades també mostren una varietat d'especialitats professionals unides per al disseny d'un mateix producte. Una primera conclusió d'aquesta investigació és el canvi de paradigma en el disseny de productes, on l’usuari passa de ser passiu a ser creador, amb les xarxes socials com a escenari. També s'ha constatat la interacció i col·laboració entre diferents disciplines per al desenvolupament d'eines que permeten millorar l'estudi i producció de tot tipus de disseny. Així mateix, les dades mostren un interès creixent de la ciutadania per l'anomenada revolució digital.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno