Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Cuina, rebost i alimentació a la vil·la romana de Vilauba vers la fi del segle III d.C

  • Autores: Pere Castanyer i Masoliver, Joaquim Tremoleda i Trilla, Lídia Colominas Barberà
  • Localización: Cooking, kitchen and food in rural areas during the Roman period, 2019, ISBN 9788499845005, pág. 119
  • Idioma: catalán
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • català

      En aquest treball s’estudien els espais relacionats amb la cuina i el rebost del nucli residencial de la vil·la romana de Vilauba. La identificació funcional de la major part de les estances de la casa permet conèixer les característiques de les instal·lacions vinculades amb l’alimentació dels seus habitants. La destrucció sobtada de l’edificació ha permès recuperar la major part dels objectes que conformaven el parament de la casa i estudiar els diversos objectes des d’una perspectiva funcional. A més de la cuina i dels estris culinaris, l’estudi de les restes de fauna recuperades en aquests espais contribueix a reconstruir els principals hàbits alimentaris en aquesta vil·la rural.

    • français

      Dans ce travail, nous étudions les espaces liés à la cuisine et au garde-manger de la partie résidentiel de la villa romaine de Vilauba. L’identification fonctionnelle de la plupart des zones de la maison permet de connaître les caractéristiques des aménagements liés à l’alimentation de ses habitants. La destruction soudaine du bâtiment a permis de récupérer la plupart des objets composant la maison et d’étudier les différents objets d’un point de vue fonctionnel. Outre les outils de cuisine, l’étude des restes de la faune trouvés dans ces espaces contribue à la reconstruction des principales pratiques alimentaires de cette villa rurale


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno