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PRÁCTICAS ALIMENTARIAS EN LA EDAD DEL HIERRO EN CATALUÑA

    1. [1] Universitat Autònoma de Barcelona

      Universitat Autònoma de Barcelona

      Barcelona, España

    2. [2] Universidade de Lisboa

      Universidade de Lisboa

      Socorro, Portugal

    3. [3] Museu d'Arqueologia de Catalunya- Barcelona.
    4. [4] Institut Català d'Arqueologia Clàssica- ICREA, Tarragona.
    5. [5] Món Iber-Rocs S.L.
  • Localización: Saguntum: Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia-Extra, ISSN 2253-7295, ISSN-e 2254-0512, Nº. Extra 9, 2010 (Ejemplar dedicado a: DE LA CUINA A LA TAULA. IV Reunió d'Economia en el primer mil·lenni aC.), págs. 81-98
  • Idioma: español
  • Enlaces
  • Resumen
    • The aim of this paper is to provide a state of the research on the eating habits concerning the Iron Age populations of Catalonia, with particular attention to the Iberian period, under the Museu d’Arqueologia de Catalunya project “Eating and Drinking in the periphery of the Graeco-Roman world: cultural and food habits of the northern Iberian (6th-2nd cent. BCE)”. The main goal of this project is the study of food habits in the Catalan Iberian world from a global and interdisciplinary approach that considers all aspects of the food phenomenon (technical, instrumental, social, cognitive) as an expression of a specific cultural reality.


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