Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


PRÁCTICAS CULINARIAS Y ALIMENTACIÓN EN ASENTAMIENTOS IBÉRICOS VALENCIANOS

    1. [1] Generalitat Valenciana

      Generalitat Valenciana

      Valencia, España

    2. [2] Universitat de València

      Universitat de València

      Valencia, España

    3. [3] Servei d'Investigació Prehistòria. Diputació de València.
  • Localización: Saguntum: Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia-Extra, ISSN 2253-7295, ISSN-e 2254-0512, Nº. Extra 9, 2010 (Ejemplar dedicado a: DE LA CUINA A LA TAULA. IV Reunió d'Economia en el primer mil·lenni aC.), págs. 99-114
  • Idioma: español
  • Enlaces
  • Resumen
    • This article offers an approach to cooking practices, diet and consumption of food and beverages in the Iberian Culture (IV-II centuries BC).We focus on settlements, located in the Valencian region, well known by the studies of their material repertoires, domestic contexts and the analysis of faunal and palaeocarpologic samples. Our goal is to identify the general and specific characteristics of different territories, and then to evaluate differing social practices and consumptions as representative features of a complex society.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno