Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Nutrició i alimentació animal: seguretat alimentària europea

  • Autores: Joaquim Brufau
  • Localización: Revista de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ISSN-e 2339-9910, ISSN 1133-3286, Vol. 30, Nº. 4, 2015, págs. 147-156
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En el curs dels darrers anys, l’alimentació animal a la Unió Europea (UE) s’ha vist afectada por diverses crisis, com han estat el problema de les vaques boges (encefalopa-tia bovina espongiforme) (BSE), la carn de vacu amb hormo-nes dels EEUU, la contaminació per dioxines, els Organismes Modificats Genèticament (GMO) i l’ús d’antibiòtics com a promotors de creixement (AMGP). Des dels anys 70, la producció animal a la UE ha establert regulacions legals per a millorar la seguretat i l’eficàcia. Però, durant els anys 90 i inicis del present segle, casos como les vaques boges(BSE) i altres han situat al sector en primera lí-nia de les notícies, trencant la confiança dels consumidors en el consum de productes d’origen animal.Aquesta presentació intenta explicar per què i com la Unió Europea tracta la seguretat alimentària, i què fa el sector per recobrar la confiança dels consumidors. La intenció és res-pondre a algunes preguntes que preocupen al sector, com per exemple: La producció animal europea és menys segura que d’altres orígens? Per què les regulacions legals son més exigents per a la nutrició animal que per a la humana? Com podem comprendre el sector ho pregunta i considera que la crisis ens ha portat a un nou model Europeu de producció animal. Finalment, existeix un debat sobre com evolucionarà la nostra ramaderia, i si tindrà un caràcter més productiu que qualitatiu.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno