Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Les plantes utilitzades en les ensalades campestres valencianes

Juan Bautista Peris Gisbert, Alberto Guillén Bas, Roberto Roselló Gimeno, Emilio Laguna Lumbreras, Pedro Pablo Ferrer Gallego, José Gómez Navarro

  • català

    Aquest treball reuneix informació sobre plantes silvestres d'ús alimentari que formen part de les amanides tradicionals a la Comunitat Valenciana, les anomenades ensalades campestres. S'han trobat dades sobre 160 tàxons -gèneres i espècies- de plantes silvestres usades com verdures, d'almenys 39 famílies botàniques, sent la família que més aporta la de les Asteràcies o Compostes. Tot i que la majoria són espècies pròpies de la vegetació nitròfila, hi ha d'altres que es localitzen formant part de la vegetació d'entorns naturals i seminalurals.

  • English

    This paper shows information about out wild edible plants used to prepare traditional salads in the Valencian Community, forming a part of the so-called 'ensalades campestres' (rural, traditional salads). We have found data on 160 wild plant taxa -genus and species-, belonging to not less than 39 botanical families; the family contributing more to this use is Asteraceae or Compositae. Although they are mostly species typical of nitrophilous vegetation, others are located among the vegetation of natural and semi-natural environments.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus