Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Les plantes utilitzades en les ensalades campestres valencianes

  • Autores: Juan Bautista Peris Gisbert, Alberto Guillén Bas, Roberto Roselló Gimeno, Emilio Laguna Lumbreras, Pedro Pablo Ferrer Gallego, José Gómez Navarro
  • Localización: Nemus: revista de l'Ateneu de Natura, ISSN 1697-2694, Nº. 9, 2019, págs. 44-64
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Plant composition of the rural valencian salads
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Aquest treball reuneix informació sobre plantes silvestres d'ús alimentari que formen part de les amanides tradicionals a la Comunitat Valenciana, les anomenades ensalades campestres. S'han trobat dades sobre 160 tàxons -gèneres i espècies- de plantes silvestres usades com verdures, d'almenys 39 famílies botàniques, sent la família que més aporta la de les Asteràcies o Compostes. Tot i que la majoria són espècies pròpies de la vegetació nitròfila, hi ha d'altres que es localitzen formant part de la vegetació d'entorns naturals i seminalurals.

    • English

      This paper shows information about out wild edible plants used to prepare traditional salads in the Valencian Community, forming a part of the so-called 'ensalades campestres' (rural, traditional salads). We have found data on 160 wild plant taxa -genus and species-, belonging to not less than 39 botanical families; the family contributing more to this use is Asteraceae or Compositae. Although they are mostly species typical of nitrophilous vegetation, others are located among the vegetation of natural and semi-natural environments.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno