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An operational model for the optimal operation of the freeze-drying process

  • Carlos Vilas [2] ; Antonio A. Alonso [2] ; Eva Balsa Canto [2] ; Estefanía López Quiroga [1] ; Cristian Trelea [3]
    1. [1] University of Birmingham

      University of Birmingham

      Reino Unido

    2. [2] Instituto de Investigacións Mariñas

      Instituto de Investigacións Mariñas

      Vigo, España

    3. [3] Institut National de la Recherche Agronomique (INRA)
  • Localización: XL Jornadas de Automática: libro de actas. Ferrol, 4-6 de septiembre de 2019 / coord. por José Luis Calvo-Rolle, José-Luis Casteleiro-Roca, Isabel Fernández-Ibáñez, Óscar Fontenla Romero, Esteban Jove Pérez, Alberto J. Leira-Rejas, José Antonio López Vázquez, Vanesa Loureiro-Vázquez, María-Carmen Meizoso-López, Francisco Javier Pérez Castelo, Andrés José Piñón Pazos, Héctor Quintián Pardo, Juan Manuel Rivas Rodríguez, Benigno Antonio Rodríguez Gómez, Rafael A. Vega-Vega, 2019, ISBN 978-84-9749-716-9, págs. 623-630
  • Idioma: inglés
  • Enlaces
  • Resumen
    • In this work an operational mathematical model for the freeze-drying process is derived. The model describes the state variables related to product quality and stability. Computational issues associated to the presence of a moving front are approached by using the Landau transform. Unknown model parameters are estimated using experimental data. The model is used to design optimal operation policies that reduce the process duration ensuring product quality.


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