Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


La indústria alimentària a l'Eixample de Barcelona, 1868-1970: la indústria sucrera i la de pastes de sopa

  • Autores: Mercè Tatjer
  • Localización: TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, ISSN-e 1137-7976, Nº. 16, 2016, págs. 39-48
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • English

      All through the 19th century an important food industry developed in the Eixample district of Barcelona. This paper analyses in detail three of these companies:

      two sugar refineries and one factory producing soup pasta. They are Refinería Barcelonesa de Azúcar (1880-1899), Refinería de San Luis (1889-1940) and Pastas Alimenticias Ramón Flo, the producer of El Pavo cannelloni, which was founded at the beginning of the 20th century and became an important reference in the food sector.

    • català

      Al llarg del segle xix a l'Eixample de Barcelona es desenvolupà una important indústria del sector de l'alimentació, del qual en aquesta comunicació analitzem amb detall tres empreses, dues refineries de sucre i una fàbrica de pastes de sopa. Es tracta de la Refinería Barcelonesa de Azúcares (1880-1899), de la Refinería de San Luis (1889- 1940) i de Pastas Alimenticias Ramón Flo, fabricant de canelons El Pavo, creada a inicis del segle xx, que ha esdevingut amb el temps un important referent del sector.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno