Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Evolució dels aparells i utensilis aplicats a la cuina occidental

Pere Castells

  • català

    Des de l'antigor els estris de cuina, avui diferenciats entre aparells i utensilis, han estat presents en la història de la humanitat. Des dels estris, per exemple, trobats a l'abric Romaní de Capellades (Barcelona), lligats a l'elaboració de menjar i molt relacionats amb el foc, fins a l'últim aparell que sortirà al mercat i que és pràcticament un robot de cuina, el Moley.

    En el llibre de 1821 Culinary chemistry, de Friedrick Accum, ja es mostra la cuina econòmica amb estris que varen anar marcant la trajectòria de l'elaboració de menjars.

    La revolució industrial també significa un gran avenç en aquest camp. Al segle xx, l'electricitat com a element quotidià i l'entrada de la dona plenament al mercat laboral marquen l'aparició de tot un conjunt d'aparells i utensilis que ara són la base de les cuines tant professionals com domèstiques.

    El futur ens oferirà aparells i utensilis ràpids, nets, eficients energèticament, barats, d'utilització intuïtiva i molt sostenibles.

  • English

    Cooking instruments, which are now distinguished between appliances and utensils, have been present in the history of humanity since ancient times. These instruments have ranged, for example, from the various utensils found at the prehistoric Romaní Rock Shelter in Capellades (Barcelona Prov.), which were conceived for the preparation of food and were closely connected to the use of fire, to the latest home appliance set to be put on the market, the Moley, which is practically a kitchen robot.

    The book Culinary Chemistry by Friedrick Accum, from 1821, already dealt with economical cooking based on the use of instruments that came to mark the subsequent development of food preparation.

    The industrial revolution also led to a major advance in this field. In the 20th century, electricity as an everyday thing and the full entry of women into the labour market marked the emergence of a whole set of appliances and utensils which now form the basis of both professional and domestic kitchens.

    Appliances and utensils which are fast, clean, energy-efficient, cheap, intuitive and highly sustainable are in store for us in the future.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus