En una primera part es recull la informació disponible sobre la composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E (α-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant. La segona part del treball està dedicada a l?estudi de la modificació del perfil d?AG del pinso que permet canviar la composició d?AG del rovell i de la carn de pollastre. Es pot dir que, a mesura que el nivell d?AGPI de la ració augmenta, el contingut d?AGPI de la carn i els ous també augmenta. Els AGPI omega-3 de CML (EPA i DHA) són els que tenen més interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l?obtenció d?aliments enriquits per als humans.
El problema més important d?augmentar el grau d?insaturació de la carn és que provoca una major susceptibilitat a l?oxidació lipídica, factor que determina el deteriorament de la qualitat global de la carn i els ous.
L?α-tocoferol és l?antioxidant d?origen natural que ha demostrat una major potència. Es presenten els resultats de l?experiència amb pinsos de nivells creixents d?AGPI i d?acetat d?α-tocoferol.
The first part of the study contains information on the lipid composition of chicken meat and eggs and on vitamin E (alpha tocopherol), known for its great antioxidant power. The second part is devoted to studying the modification of the fatty acid profile of feed that can change the fatty acid composition of yolks and chicken meat. This shows how the PUFA content of meat and eggs increases in correlation with PUFA in take levels. The omega-3 PUFA of CML (EPA and DHA) are the most interesting in feed design (linseed or fishmeal) to obtain enriched foods for humans.
The biggest problem associated with increasing the degree of unsaturation is that it causes a greater lipid oxidation susceptibility factor that determines the deterioration of the overall quality of meat and eggs. Alpha tocopherol is the antioxidant of natural origin that has proved to bemost effective. The study presents the results on tests in which PUFA and alpha tocopherol acetate levels were increased in feed.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados