Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Cardona Fornells, un pediatre innovador: el "Queso Filus"

  • Autores: Josep Boatella Riera
  • Localización: Pediatria catalana: butlletí de la Societat Catalana de Pediatria, ISSN 1135-8831, Vol. 71, Nº. 4, 2011, págs. 167-171
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • Ressenya biogràfica del pediatre Lluís Cardona Fornells (1881-1956) centrada en la seva dedicació a la dietètica infantil. Inicià la seva activitat professional a l'Hospital de Nens Pobres, de Barcelona, sota la direcció, aleshores, del Dr. Vidal Solares. L'any 1922, junt amb el seu col·lega Raso Badia, va constituir la Sociedad Cardona Raso & Cia., després Laboratoris Eles, on s'elaboraven les llets infantils KES i el conegut Alimento ELES, entre altres productes.

      Tanmateix, va destacar per la fabricació, a Reixac, d'un formatge preparat amb Lactobacillus acidophilus, anomenat "Queso filus". Aquest producte va representar una veritable innovació, atès que a l'època (anys 1920-1930) únicament s'empraven el iogurt, el iogurt, el quefir i el babeurre o llet de mantega, com a derivats de la llet obtinguts per fermentació làctia. Les característiques i els detalls del procés d'elaboració d'aquest formatge s'han pogut obtenir a partir d'un manuscrit de Cardona, les aportacions del qual el converteixen en una figura destacada dins l'àmbit de l'alimentació infantil a Catalunya


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno