Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Una especia autoctona: El comerç del safra a Catalunya durant el segle XV

  • Autores: Pere Verdés i Pijuan
  • Localización: Anuario de estudios medievales, ISSN 0066-5061, Nº 31, 2, 2001 (Ejemplar dedicado a: Producción y comercio en la Edad Media: el sector de la alimentación), págs. 757-786
  • Idioma: español
  • Enlaces
  • Resumen
    • El present estudi constitueix una primera aproximació al tema del comerc del safrá al Principat en aquell període a partir duna font poc: coneguda: les ordinacions de la Diputació del General. Aquesta normativa fou creada per lluitar contra el frau que sovint afectava aquella espécia i, amb aquest objectiu, els diputats controlaren la totalitat del circult safraner arreu del país; des del cultiu, passant per fel-laboració i acabant en la comercialització del safrá. Tot plegat, en el marc d'una ambiciosa inciativa destinada a garantir la qualitat del producte catalá i, especialment, els ingressos fiscals que la seva exportació proporcionava a la Generalitat = The aim of this article is to contribute to the study of the saffron trade in Catalonia in the so-called period, starting from a rather unknown source: the regulation proceeded from the Diputació del General, whose aim was to fight against the fraud that very often was committed and, thus, the delegates oversaw the whole saffron circuit all over the country; the tillage, work out and trade in the frame of an ambitious plan stablished in order to guarantee the quality of the catalan product and specially in order to control the fiscal incomes that the saffron trade supplied to the Generalitat


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno