Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


La transició nutricional a la Catalunya contemporània: una primera aproximació

  • Autores: Xavier Cussó i Segura, Ramon Garrabou i Segura
  • Localización: Recerques: Història, economia i cultura, ISSN 0210-380X, Nº 47-48, 2004, págs. 51-80
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En aquest article es realitza una primera aproximació qualitativa i quantitativa a la transició nutricional moderna a Catalunya des del final del segle XVIII i fins a la guerra civil.

      Un procés que provoca, especialment en les darreres decades del segle XIX, una acceleració de les transformacions i una creixent convergencia en els sistemes alimentaris catalans, en els apats, en els aliments que els componen, en l'elaboració i la preparació deIs aliments.

      Són transforrnacions fruit dels canvis economics, tecnícs i culturals, que trenquen la tradicional dependencia d'aquests sistemes respecte a I'entorn, i revolucionen el tractament deIs aliments, els gustos i els costums alimentaris.

      Són canvis que permetran millorar progressívament i substancialment l'estat nutritiu de la major part de la població.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno