Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Estudi de lisogènia de leuconostoc oenos i incidència dels bacterioags sobre fermentació malolàctica del vi

Montserrat Poblet Icart

  • Un gran nombre de soques de Oenococcus oeni aïllades de vins van ser analitzades per determinar si eren lisogèniques. Per això es va utilitzar la mitomicina C com agent mutagen inductor del cicle litic dels fags.Els resultats obtinguts demostres que quasi la mitat de le població de bactèries làctics analitzades son portadores d'un profag (lisogèniques) la qual cosa fa pensar que la lisogènia esta molt estesa entre les bactèries làctiques responsables de la fermentació Malolàctica. La sensibilitat de les diferents soques envers el fag es diferent en cada cas. Totes les soques son resistents a l'atac del seu propi fag. La morfologia dels fags es de una càpside isométrica, cua no contractil i sense especules. S'ha pogut identificar una soca indicatriu, sensible al 90% dels fags aïllats i que detecta la presència de fags en el vi durant la fermentació malolàctica.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus