Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Management and feeding strategies in young Holstein bulls fed high-concentrate diets

Nuria Mach Casellas

  • En la present tesis s'han estudiat estratègies per incrementar l'eficiència de la producció intensiva de vedells mitjançant pràctiques de maneig i d'alimentació. La primera estratègia plantejada per augmentar l'eficiència de la producció intensiva de vedells ha estat la millora de la qualitat de la canal i la carn. Per aquesta raó, es va desenvolupar un estudi per avaluar els efectes de diferents factors pre-sacrifici sobre la incidència de carns amb pH alt o canals amb danys tissulars extrems, i per aconseguir propostes i decisions tècniques de maneig per disminuir la incidència de carns amb pH alt o canals amb danys tissulars extrems. Desafortunadament, l'objectiu per se no es va assolir perquè la variablititat del pH últim de la carn i la incidència de canals amb dany tissular extrem explicada per aquests factors va ser molt baixa. Conseqüentment, la indústria càrnia ha d'acceptar com a "normal" un percentatge de canals amb pH elevat (per sobre 13%) i/o presència de dany tissular extrem (per sobre 2%). La castració pre-pubertal-l de vedells Holstein (8 mesos d'edat) mitjançant Burdizzo també s'ha estudiat com a pràctica de maneig per millorar la qualitat de la canal i la carn. De fet, els resultats d'aquest estudi demostren que la castració millora la classificació d'engreixament de la canal, el contingut de greix intramuscular, el valor dels paràmetres colorimètrics, i la tendresa. A més a més, l'assoliment d'una tendresa òptima en els animals castrats sense pràcticament temps de maduració, representa una avantatge competitiva en la indústria espanyola de la carn. No obstant, la castració mitjançant el mètode Burdizzo pot fallar en un 23% dels casos, i reduir el guany de pes total durant la fase d'acabat. A més a més, la castració il·lustra la delicada situació relacionada amb temes de benestar animal i pràctiques de maneig a la granja, per tant, més investigació relacionada amb els efectes de la castració sobre el dolor crònic i agut i l'estrès és necessària per assegurar que és una bona estratègia per augmentar la qualitat de la carn i la canal de vedells Holstein. Finalment, la suplementació en les dietes dels vedells amb ingredients rics en omega-3 també s'ha proposat com a estratègia per augmentar la qualitat de la canal i la carn. Efectivament, la suplementació a les dietes amb llavor de lli per sobre el 12% en el total de matèria seca ingerida, augmenta la qualitat de la carn, i a més converteix la carn en un producte funcional (carn enriquida amb omega-3), sense afectar la producció animal i la fermentació ruminal. La oportunitat d'expansió en el mercat sembla favorable i l'interès dels consumidors és elevat, però la difusió d'aquest productes necessita de la superació de la legislació per a la certificació, així com el preu elevat de les llavors de lli i la seva disponibilitat. La segona alternativa plantejada per augmentar l'eficiència de la producció intensiva de vedells ha estat la reducció dels costos d'alimentació a través de la utilització de sub-productes de la indústria. Per aquesta raó, s'ha proposat estudiar els efectes de l'inclusió de glicerina per sobre el 12% en el total de matèria seca ingerida, com a ingredient energètic alternatiu als cereals. Amb èxit, la inclusió de glicerina com a ingredient energètic no ha afectat negativament els índexs de producció animal, la fermentació ruminal, el metabolisme, i els paràmetres de qualitat de la canal i la carn. No obstant, avui en dia, la reducció dels costos d'alimentació a través de la inclusió de glicerina pot no ser una bona estratègia degut al seu alt cost en relació als altres ingredients.En resum, la present tesis no només ha proporcionat resultats sobre diferents estratègies de maneig i alimentació que milloren la eficiència de producció intensiva, sinó també informació sobre les seves limitacions i inconvenients.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus