Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Regeneración aromática y calidad en manzanas (Malus domestica Borkh.): almacenadas en atmósfera controlada con muy bajo nivel de oxígeno

  • Autores: Rosa Altisent Rosell
  • Directores de la Tesis: Jordi Graell i Sarlé (dir. tes.), Gemma Echeverría Cortada (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat de Lleida ( España ) en 2010
  • Idioma: español
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Inmaculada Viñas Almenar (presid.), M. Luisa López Fructuoso (secret.), Luis Carlos Sanz Martínez (voc.), Daniel Valero Garrido (voc.), Ignasi Iglesias i Castellarnau (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en:  TDX  TDX 
  • Resumen
    • L'objectiu principal d'aquesta Tesi Doctoral va ser avaluar la influència queexercia un període de 2 o 4 setmanes en fred normal (després de l'emmagatzematge encondicions d'atmosfera controlada amb molt baix nivell d'oxigen, durant un períodetotal de 19 i 30 setmanes) sobre la producció de compostos volàtils, la qualitat estàndardi la qualitat sensorial en pomes 'Fuji Kiku® 8' (campanya 2005/06 i 2006/07) i en pomes'Golden Reinders®' (campanya 2006/07 i 2007/08). Després de cada períoded'emmagatzematge, els fruits es van mantenir a 20 ºC durant 1 i 7 dies, dates en lesquals es van realitzar els diferents anàlisis. El segon any de Tesi (campanya 2006/07) esva avaluar també, per a totes dues varietats, l'efecte de 2 dates de collita (situades dinsl'interval comercial de collita a la zona) sobre els paràmetres anteriorment esmentats.Aquell mateix any, es van determinar, a més, les activitats dels enzims lipoxigenasa ihidroperòxid liasa relacionades amb la biosíntesi dels compostos volàtils. Finalment, esva dur a terme un estudi amb la varietat 'Golden Reinders®', en el qual es va realitzar unseguiment setmanal dels diferents paràmetres esmentats al llarg de 28 dies depermanència a 20 ºC (després de l'emmagatzematge en cambra durant 30 setmanes), perpoder així estimar el període de vida útil dels fruits.En general, un període de 4 setmanes en fred després de l'emmagatzematge enatmosfera controlada va ser el tractament més efectiu per aconseguir un increment en laconcentració total de compostos volàtils en la varietat 'Fuji Kiku® 8' (per als dosperíodes de conservació avaluats). El mateix resultat es va observar en la varietat'Golden Reinders®', però només després de curts períodes de conservació (19 setmanes);al cap de 30 setmanes de conservació el període òptim en fred normal per produir aquestaugment va ser de 2 setmanes. Entre els compostos volàtils que van veure augmentadala seva concentració es trobaven aquells compostos considerats característics de l'aromade cada varietat. Aquesta major emissió de compostos volàtils va estar relacionadasobretot amb una major activitat de l'enzim lipoxigenasa (LOX) a la polpa del fruit, enambdues varietats.En relació els paràmetres de qualitat estàndard de les pomes, els períodes enatmosfera de fred normal que es van assajar van provocar un descens dels valors defermesa de polpa i acidesa titulable en ambdues varietats, encara que va ser més notableen el cas de la varietat 'Golden Reinders®'.En totes dues varietats, l'augment en la concentració de compostos volàtils no esva traduir en canvis significatius en el grau d'acceptació organolèptica per part delsconsumidors. A més, l'atribut de sabor (mesurat mitjançant un panell de jutgesentrenats) tampoc es va veure potenciat. En general, les pomes 'Fuji Kiku® 8' no vanpresentar canvis en el perfil sensorial, mentre que les pomes 'Golden Reinders®' vanpresentar un descens en els atributs d'acidesa, fermesa i crocanticitat en ser sotmeses al'emmagatzematge amb un període addicional en fred.La resposta de les dues varietats al període en fred va ser similar en les duescampanyes estudiades; per altra banda, no es va observar una influència de la data decollita sobre aquesta resposta.Pel que fa a l'estimació del període de vida útil de les pomes 'Golden Reinders®',es va obtenir que aquest hauria de situar-se entre 7 i 14 dies (de permanència a 20 ºCdesprés de l'emmagatzematge), moment en què els fruits presentaven un adequat balançentre la concentració de compostos volàtils i els valors dels paràmetres de qualitatestàndard, el que va permetre assolir una satisfactòria acceptació sensorial delsmateixos.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno