Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Estudi farmacològic del carprofen ex vivo i in vivo en l'espècie porcina

Lídia Gómez Segura

  • El Carprofè s’utilitza com a agent antiinflamatori, analgèsic i antipirètic. Pertany a la família de medicaments antiinflamatoris no esteroideus. S’utilitza en medicina veterinària en nombroses espècies, tot i així està molt poc estudiat el seu ús en l’espècie porcina. D’altra banda, alguns efectes indesitjables s’associen a la seva administració sistèmica. Les rutes locals alternatives són especialment útils per facilitar la seva administració en animals.

    La hipòtesis d’aquest treball és trobar noves formes de dosificació del Carprofè per diverses vies en l’espècie porcina. Per això, ens plantegem diversos objectius: hem volgut conèixer la capacitat de permeació del Carprofè a través d’estudis ex vivo vehiculitzat en nanopartícules o en solució en mucoses i teixits oculars per aconseguir conèixer la seva possible eficàcia, tolerància i seguretat per aquestes vies i oferir alternatives terapèutiques. D’altra banda, volem conèixer el comportament farmacocinètic del Carprofè en l’espècie porcina i així, poder avaluar tots el paràmetres per la via intravenosa i intramuscular. Finalment, ens proposem validar diferents mètodes d’anàlisis per donar fiabilitat als resultats obtinguts.

    En aquesta tesis hem realitzat tres treballs per donar resposta als notres objectius:

    1. L’objectiu principal del primer article és validar la idoneïtat dels experiments de permeació ex vivo de Carprofè en membranes mucoses porcines (bucals, sublinguals i vaginals) i teixits oftàlmics (còrnia, esclera i conjuntiva) destinats a ser representatius de condicions in vivo. Els resultats es poden consultar en el següent article publicat: - Gómez-Segura, L.; Parra, A.; Calpena, A.C.; Gimeno, Á.; Boix-Montañes, A. Carprofen Permeation Test through Porcine Ex Vivo Mucous Membranes and Ophthalmic Tissues for Tolerability Assessments: Validation and Histological Study. Veterinary Sciences. 2020, 7, 152.

    2. L’objectiu principal del segon treball és la investigació de la permeació ex vivo de Carprofè mitjançant cèl·lues de Franz a través de diferents tipus de membranes mucoses porcines i teixits oftàlmics (prèviament esmentats) per comparar la formulació de nanopartícules de Carprofè i Carprofè en solució. A més, es van realitzar estudis in vivo per verificar que les formulacions no afectaven l'estructura cel·lular i establir la quantitat retinguda als teixits. Els resultats es poden consultar en el següent article publicat: - Gómez-Segura, L.; Parra, A.; Calpena-Campmany, A.C.; Gimeno, Á.; Gómez de Aranda, I.; Boix-Montañes, A. Ex Vivo Permeation of Carprofen Vehiculated by PLGA Nanoparticles through Porcine Mucous Membranes and Ophthalmic Tissues. Nanomaterials. 2020, 10, 355.

    3. El tercer treball es base en l’objectiu de proporcionar un estudi per primera vegada de la farmacocinètica del Carprofè en porcs Yorkshire-Landrace. A més, un nou mètode d’anàlisi mitjançant cromatografia de líquids per espectrometria de masses ens ha permès calcular les concentracions plasmàtiques, avaluar els paràmetres farmacocinètics i la biodisponibilitat (també hem validat aquest nou mètode analític). Els resultats es podran consultar pròximament en el següent article pendent de ser publicat: - Gómez-Segura, L.; Parra, A.; Gimeno, Á; Calpena-Campmany, A.C.; Bellido, D.; Soriano-Ruiz J.L.; Boix-Montañes A. Application of liquid chromatography/mass spectrometry for bioanalysis of Carprofen in swine: pharmacokinetics and bioavailability. Pendent d’enviar.

    Com a conclusions finals s’ha demostrat la idoneïtat d’aquest test per quantificar la distribució de Carprofè amb una bona tolerabilitat histològica en els teixits porcins estudiats. Tanmateix, es va concloure que les nanopartícules de Carprofè poden ser una eina útil per al tractament tòpic de la inflamació local en medicina veterinària i humana. Per finalitzar, s'ha descrit i validat un nou mètode per caracteritzar la farmacocinètica del Carprofè en porcs i proposar un règim de dosificació en aquesta espècie.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus