El control de plagues, malalties i fisiopaties en fruiters és cada cop més complex, i la podridura marró no n’és una excepció. Aquesta malaltia, causada per Monilinia spp., afecta la fruita de pinyol de la nostra zona, ocasionant greus pèrdues al camp i en postcollita. Actualment, la principal estratègia per al control d’aquesta malaltia es basa en programes d’aplicació de productes fungicides de síntesi en el marc d’una producció integrada. No obstant això, la conscienciació d’una bona part de la societat sobre la seguretat dels aliments i la protecció del medi ambient fa necessari cercar noves aproximacions multidisciplinàries, com les que es proposen en aquesta tesi, tenint en compte les dues parts implicades: l’hoste (fruita de pinyol) i el patogen (Monilinia spp.), les quals ajuden a incrementar el coneixement de la malaltia i per tant, a millorar l’eficàcia i l’efectivitat dels tractaments.
Globalment, el coneixement generat en aquesta tesi permetrà seguir avançant en la cerca de noves aproximacions com, per exemple, el desenvolupament de varietats menys susceptibles a la podridura marró; també saber com Monilinia spp. pot modular mecanismes de defensa del fruit; i, per últim, definir factors de virulència claus per a la infecció. Per tant, aquests estudis aporten noves perspectives en el disseny de tractaments de control de la podridura marró, així com nous recursos per a millorar l’eficàcia i l’efectivitat dels ja existents.
El control de plagas, enfermedades y fisiopatías en frutales es cada vez más complejo, y la podredumbre parda no es una excepción. Esta enfermedad, causada por Monilinia spp., afecta a la fruta de hueso de nuestra zona, ocasionando graves pérdidas en campo y poscosecha. Actualmente, la principal estrategia para su control se basa en la aplicación de productos fungicidas de síntesis en el marco legislativo de una producción integrada. Sin embargo, la concienciación de la sociedad por la seguridad de los alimentos y la protección del medio ambiente requiere nuevas aproximaciones multidisciplinares, como las que se proponen en la presente tesis, que consideren ambas partes implicadas: el huésped (fruta de hueso) y el patógeno (Monilinia spp.) con el propósito de aumentar el conocimiento de la enfermedad, y por tanto, mejorar la eficacia y efectividad de los tratamientos.
La integración del conocimiento generado en esta tesis permitirá seguir avanzando en la búsqueda de nuevas aproximaciones como, por ejemplo, el desarrollo de variedades menos susceptibles a la podredumbre parda; saber cómo Monilinia spp. puede modular mecanismos de defensa del fruto; y, por último, definir factores de virulencia claves para la infección. Por lo tanto, estos estudios aportan nuevas perspectivas en el diseño de tratamientos de control de la podredumbre marrón, así como nuevos recursos para mejorar la eficacia y la efectividad de los ya existentes.
The control of fruit pests and diseases is becoming increasingly complex, and brown rot is not an exception. This disease, caused by the ascomycete Monilinia spp., is an important stone fruit disease in our area, responsible for losses in the entire fruit production chain. The current strategy to control brown rot is based on cultural practices and the use of fungicide spray programmes in the field, followed in some cases by a postharvest treatment. However, because of restrictions on the use of fungicides and consumers’ concerns about health risks and environmental contamination, further research is needed. In this context, new multidisciplinary approaches such as the ones that are presented in this thesis, that consider both: the host (stone fruit) and the pathogen (Monilinia spp.), would allow for a better understanding of the disease and hence, to more specific design and effective crop protection strategies.
The knowledge generated in this thesis provide a framework for developing more rational control alternatives to synthetic fungicides, such as the development of resistant varieties to brown rot. Besides, knowing how Monilinia spp. can modulate fruit defence mechanisms of the fruit and, unravelling virulence factors that are key to the infection will allow for a better understanding of the disease and hence, to more specific and effective crop protection strategies.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados