Les malalties cardiovasculars (MCV) són la principal causa de mortalitat i morbiditat tan a tot el món com a la nostra població, és per això que la prevenció d’aquestes malalties és una prioritat de les polítiques sanitàries i de la recerca biomèdica. La malaltia renal crònica (MRC), fins i tot en els seus estadis més inicials, es considera un marcador de risc cardiovascular que és susceptible d’intervenció terapèutica. Tot i això, aquesta relació ha estat poc estudiada en poblacions amb baixa incidència de malaltia coronària (MC). El fet d’incorporar el filtrat glomerular (FG) a les funcions de risc cardiovascular podria ajudar a millorar la seva capacitat predictiva en aquests pacients.
Una de les intervencions preventives de la MCV en pacients amb MRC és el tractament amb estatines. Les estatines redueixen la incidència d’esdeveniments cardiovasculars i la mortalitat per totes les causes en poblacions amb alt risc cardiovascular que no reben diàlisi. Tot i això, l’efectivitat de les estatines ha estat poc avaluada en poblacions amb baixa incidència de MC, tant en la MRC en la seva totalitat com en les seves fases més inicials. És en aquestes fases on es concentra la majoria de pacients i la majoria d’ells són atesos a les consultes d’atenció primària.
Per tant, els objectius d’aquesta tesi son conèixer el grau d’associació entre la MRC i la MCV a la nostra població (que té una baixa incidència de MC); conèixer fins a quin punt el FG pot ajudar a millorar la capacitat predictiva de les funcions de risc cardiovascular i analitzar l’efectivitat del tractament amb estatines en prevenció 28 primària cardiovascular en pacients de la nostra població amb MRC inicial (categoria G3a).
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados