Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Estratègies per a la caracterització i l'optimització de sensors voltamperomètrics basats en nous materials micro/nano estructurats. Integració en sistemes automàtics d'anàlisi

  • Autores: Rosa Maria Olivé Monllau
  • Directores de la Tesis: María del Mar Baeza Labat (dir. tes.), Francisco Céspedes Mulero (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Autònoma de Barcelona ( España ) en 2011
  • Idioma: español
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Miquel Esteban (presid.), Julián Alonso Chamarro (secret.), Beatriz Prieto Simón (voc.)
  • Materias:
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • La creixent demanda d'informació analítica de tipus químic en temps real, ha suposat un repte dins la Química Analítica, dirigit en el desenvolupament de nous dispositius altament sensibles i econòmics que proporcionen informació ràpida, on-line, amb resolució temporal i espacial i sensibles a analits a baixes concentracions que normalment es troben en mostres complexes. Sota aquestes circumstàncies, les característiques intrínseques dels sensors químics com el baix cost, les dimensions petites, la utilització fàcil i la generació d'informació fiable de tipus químic en temps real, confereixen a aquests dispositius les propietats idònies per ser integrats en sistemes automatitzats d'anàlisi, tenint com a objectiu cobrir les actuals necessitats analítiques. No obstant això, molts cops, malgrat la gran quantitat de sensors i biosensors que es troben reportats en la bibliografia, pocs d'ells troben el seu camí a la indústria. Això és degut a que aquests dispositius, dissenyats i construïts a escala de laboratori, amb excel¿lents característiques analítiques, ofereixen un prototipatge inadequat per a ser fabricats a la indústria. Recentment, la continua cerca de nous sensors que ofereixen una millora en les propietats electroquímiques es centra tant en la millora de la resposta electroquímica dels elèctrodes convencionals, com en la proporcionada per nous materials conductors. Sota aquest context, els materials compòsits basats en diferents formes al¿lotròpiques del carboni estan àmpliament emprats, tant com a suport de nous elèctrodes, en el cas del glassy carbon, com per a crear noves distribucions i geometries, tant ordenades (feix de (micro/nano) elèctrodes), com desordenades (micro/nano (compòsits)) que proporcionen avantatges electroquímics.

      En aquesta tesi s'han desenvolupat, caracteritzat i optimitzat materials compòsits rígids per al seu ús en electroanàlisis, com a material sensor. Bàsicament, s'han empleat compòsits basats en diferents formes al¿lotròpiques del carboni dins una matriu polimèrica i s'han posat a punt una sèrie d'estratègies d'optimització fent ús d'una gran varietat de tècniques de caracterització: voltamperomètriques, impedimètriques, espectroscòpiques, etc., que han servit per discernir la composició òptima del material sensor. D'aquesta manera s'han desenvolupats sensors basats en compòsits altament sensibles, reproduïbles, robustos i econòmicament viables, que aporten estabilitat al senyal analític i representen un punt de partida en el plantejament de nous dispositius d'alta sensibilitat analítica. Aquestes propietats dels compòsits optimitzats, confereixen a aquest tipus de sensors les propietats idònies per a ser integrats en sistemes analítics de flux en continu, per al monitoratge de paràmetres d'interès mediambiental que requereixen determinar baixes concentracions d'un determinat analit. Per tant una segona aportació d'aquesta tesi es l'estudi del comportament dels diferents compòsits optimitzats en un sistema de flux en continu per a la determinació de clor lliure en aigües de piscina.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno