Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Llengües electròniques basades en sensors potenciomètrics

Jordi Gallardo Oña

  • L'objectiu principal de la química analítica moderna és el de poder extreure informació útil de la matèria, en paràmetres d'interès del món que ens envolta. Aquestes anàlisis de la matèria poden ser de multitud de paràmetres mediambientals, industrials o clínics.

    Tradicionalment, la millora de tècniques analítiques va lligat a l'obtenció de millors prestacions essent l'objectiu en molts casos l'obtenció de la màxima selectivitat envers a un determinat analit. Noves aproximacions estan abordant el problema de la manca de resposta unívoca dels dispositius selectius, amb estratègies que parteixen de l'ús de matrius de sensors que presentin selectivitat creuada. Aquest nou plantejament, és direccionalment oposat al clàssic, ja que aquest necessita de dispositius que no siguin massa selectius, podent obtenir així resposta a un ampli ventall d'espècies.

    El problema aquí és que s'obtenen respostes on la propietat mesurada ja no depèn solament d'una espècie sinó que, pot dependre d'un ampli ventall d'analits i caldran doncs aquí, eines de calibració multivariable que permetin elucidar la resposta de tipus no lineal generada per la matriu. Aquesta, mitjançant la utilització dels sensors adequats, permetrà l'obtenció d'un dispositiu de propòsit general, que podrem entrenar per a la aplicació que nosaltres necessitem. Per al resultat final es necessita un procés de calibració multivariable, presentant a la matriu de sensors una sèrie de patrons que continguin diferents nivells de concentració de les diferents espècies a determinar, podent arribar així a quantificar els analits d'interès corregint la presència d'espècies interferents sense la necessitat d'eliminar-les.

    Aquestes noves estratègies són biològicament inspirades, ja que es basen en el mecanisme sensorial animal de reconeixement i processament d'estímuls externs. Quan aquesta aproximació es va aplicar al camp de les mostres líquides v


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus