L'etilè és un gas hidrocarbur, sintetitzat per tots els teixits vegetals i per alguns microorganismes. És considerat com l'hormona natural de la maduració i està estretament relacionat amb la respiració climatèrica dels fruits. La majoria de les pràctiques emprades en postcollita tenen com a objectiu ralentir els processos naturals de la maduració i senescència de la fruita estimulats en fruts climatèrics per l'acció de l'etilè.
En els últims anys s'han estudiat els compostos de cliclopropè que bloquegen els receptors de l'etilè i prevenen del seu efecte en els teixits vegetals durant llargs períodes de temps. Dins d'aquests compostos l'1-metilciclopropè (1-MCP) ha estat el que ha donat millors resultats. El tractament amb 1-MCP aplicat després de la collita dels fruits millora la qualitat durant la conservació, prevé l'aplicació d'escaldat superficial i altres alteracions fisiològiques en moltes varietats de poma i pera.
L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser aprofundir en l'estudi dels efectes que a nivell fisiològic i bioquímic té l'1-MCP en fruita de llavor. Es va voler confirmar els bons resultats obtinguts en altres estudis sobre l'efecte beneficiós que de l'1-MCP en la qualitat de pomes i peres, durant el període de conservació en fred i la vida comercial. Es va definir també la possible relació entre el tractament amb 1-MCP i l'aparició de 'diffuse skin browning' en pomes 'Golden Smoothee' i amb l'anàlisi multivariant es va intentar determinar les correlacions entre els canvis en la maduresa i la incidència d'aquesta alteració. Amb l'objectiu d'entendre millor la fisiologia dels fruits tractats amb 1-MCP, es varen analitzar els canvis en el metabolisme antioxidant i el comportament climatèric de la pell i de la polpa mitjançant l'estudi del metabolisme de l'àcid 1-aminoclopropà-1-carboxílic.
Els resultats presentats en aquesta tesi demostren que el tractament amb 1-MCP millora la qualitat de la fruita de llavo
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados