Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Computational aeroacoustics and turbulence modelling of low speed flows using subgrid scale stabilised finite element methods

Oriol Guasch

  • Aquesta tesi aborda la simulació de la generació i propagació de soroll aerodinàmic dins del marc dels mètodes d'elements finits estabilitzats amb subescales, Per tal de fer-ho, es simula tant la dinàmica de fluxos no periòdics i/o turbulents com el camp acústic que aquests generen.

    La metodologia d'Aeroacústica Computacional (CAA) proposada es basa en l'analogia acústica de Lighthill i conceptualment es pot dividir en tres fases. En la primera, es du a terme una simulació de fluidodinàmica computacional (CFD) per tal de calcular el terme font de soroll aerodinàmic. En el cas d'un flux turbulent, s'acostumen a utilitzar els anomenats models de remolins grans (LES) que es basen en onvolucionar les equacions de Navier-Stokes amb un filtre passa-baix, i discretitzar-les posteriorment un cop escollit un model de clausura. Tot i tractar-se d'un enfocament molt estès, la LES presenta nombrosos problemes de caire matemàtic, com no permetre distingir clarament els errors que provenen del model físic dels que provenen de l'esquema de discretització numèrica. Com alternativa a la LES per simular fluxos turbulents, en aquesta tesi s'han emprat models d'elements finits estabilitzats mitjançant subescales (SGS). Aquests ofereixen una separació d'escales natural entre aquelles que són resolubles amb la malla discreta utilitzada i aquelles que no són capturables per la malla (subescales o escales de submalla). L'aplicació dels mètodes SGS a les equacions de Navier-Stokes permeten plantejar el problema de simulació de la turbulència com un problema numèric més que no pas físic. Combinant resultats de la mecànica estadística de fluids amb resultats de la matemàtica dels mètodes numèrics, la tesi presenta una prova heurística que dóna suport a la idea que els mètodes SGS haurien de ser suficients per representar el comportament de fluxos turbulents en el subrang inercial.

    La segona fase de la metodologia proposada consisteix a calcular el terme


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus