Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Com afecta el disseny d'Una pròtesi en la millora de la qualitat de vida

  • Autores: Jordi Villalba
  • Directores de la Tesis: Enric Cáceres Palou (dir. tes.), Pere Torner Pifarré (codir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Autònoma de Barcelona ( España ) en 2015
  • Idioma: catalán
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Joan Nardi Vilardaga (presid.), Federico Portabella Blavia (secret.), Josep Maria Segur Vilalta (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
  • Resumen
    • Les pròtesis de genoll s¿han mostrat efectives en el tractament de l¿artrosi avançada de genoll en quan a recuperació de la funció i a la millora de la qualitat de vida dels pacients que la reben.

      Actualment, l¿augment de l¿esperança de vida de la població per un costat, i la voluntat de la societat en tenir una millor salut, ha fet augmentar també el nombre de pròtesis de genoll implantades de forma quasi exponencial , causant un impacte econòmic social molt important.

      La hipòtesi principal d¿aquest estudi és que el disseny de tres diferents models de pròtesis de genoll no modifiquen els resultats en la millora en la qualitat de vida percebuda pels pacients, valorada amb les escales WOMAC i SF-36.

      S¿estudien 133 pacients intervinguts de protesis de genoll als que se¿ls hi ha implantat un model posteroestabilitzat ( PS), o un model que reté el encreuat posterior (CR) o un model de platet mòbil (M) a través d¿un estudi observacional d¿avaluació de la pràctica clínica habitual al nostre hospital, prospectiu unicèntric i de base poblacional .

      Es conclou que no hi ha diferències entre els 3 tipus de models de ptg alhora de millorar la qualitat de vida .

      Les variables basals preoperatòries ( edat, sexe, lateralitat, IMC, comorbilitats i ASA) no han influenciat sobre els valors obtinguts en qv i per tant, aquestes condicions prèvies no han modificat els valors de les escales de qv WOMAC ni SF -36.

      El WOMAC preoperatori si que predisposa un a evolució diferent del WOMAC postoperatori, així , els pacients amb resultats preoperatoris pitjors, son els que assoleixen increments majors del WOMAC postoperatori. El SF 36 preoperatori, per contra, no genera cap influència sobre els valors postoperatoris.

      Valorant si la funció final estudiada amb el KSS es relacionava amb una millora en la qv hem obtingut el següent. Una bona funció final es relaciona uns bons resultats en l¿escala WOMAC i SF-36, si bé en aquesta última no és significativa. Una bona funció final es relaciona amb un alt grau de satisfacció per parts dels pacients .Tots els increments en qv anaven lligats a un alt grau de satisfacció. No hem observat diferències entre rebre un tipus de pròtesi o un altra en quan al grau de satisfacció.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno