La deriva de les comunitats rurals i de la producció agrària a Catalunya i Europa. Sostenibilitat, agricultura ecològica, agroecologia i sobirania alimentària.Els sector agraris a Catalunya. Les explotacions agràries. Producció intensiva i convencional. producció agrària i responsabilitat amb el medi i la salut de les persones. La funció de l’agricultura integrada.
6.2. La consciència de la seguretat alimentària i el seu valor. Producció ecològica versus agroecologia. Sectors de producció ecològica. Avantatges i inconvenients en la reconversió ecològica. Les varietats locals i la recuperació de la biodiversitat. Estratègies comercials. El discurs antiecològic dels productors i productores convencionals. Producció intensiva i exportació. L’imperi dels operadors comercials i dels intermediaris. La redescoberta dels mercats locals i de la pagesia com a subministradora d’aliments de qualitat en la proximitat. Les dones en les explotacions agràries, indispensables i sovint invisibles. Participació en cooperatives agràries, societats agràries de transformació i altres organitzacions de productors i productores.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados