Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


La gestió del temps de treball remunerat en el context de la reforma horària

Imagen de portada del libro La gestió del temps de treball remunerat en el context de la reforma horària

Información General

Resumen

  • Algunes de les transformacions socials del segle XX i XXI fan emergir una preocupació creixent al voltant de l’organització social del temps així com un interès creixent envers el temps com a factor de benestar. És en el sí d’aquesta concepció que cal ubicar els debats a l’entorn de la distribució social i sexual del temps, i de la racionalització i conciliació horària des del punt de vista de les necessitats productives de les organitzacions i de les persones que hi treballen.

    La racionalització horària s’entén com el conjunt de mesures a l’entorn de l’organització dels temps socials que fan possible la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i, al mateix temps, una optimització del temps de treball.

    En aquest context, el Govern de la Generalitat, per mitjà del Consell de Relacions Laborals va encarregar al CTESC un informe sobre les mesures que s’han d’adoptar en els àmbits del treball, l’economia i la societat per a una racionalització dels horaris que contribueixi a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones, i especialment a favor de la igualtat entre homes i dones.

    Per donar resposta a la demanda del govern, el CTESC s’ha centrat en analitzar la gestió del temps de treball remunerat, atès que és l’eix central sobre el que la major part de la ciutadania defineix els seus projectes de vida a les societats del benestar, i per tant, té un impacte cabdal en la gestió global dels altres àmbits del temps social.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno