La indústria alimentària consumeix una part important dels recursos hídrics, que cada dia són més escassos i valorats.
Les aigües residuals dels processos productius han de ser tractades degudament per adequar-les a les exigències de lentorn i a les limitacions que la legislació determina. Els conceptes principals es defineixen al primer capítol. A continuació es descriuen els processos de tractament daigua més importants. Com és lògic, molts daquests processos de tractament no són exclusius de les indústries alimentàries, sinó que són comuns al tractament daigües per a qualsevol indústria.
El tercer capítol fa èmfasi especialment en les característiques diferenciadores de les indústries alimentàries i també se´n detallen amb més profunditat algunes de les més importants.
Al quart capítol sintrodueixen els detalls del dimensionament de les installacions de tractament més importants, a fi de completar la descripció dels tractaments feta al capítol anterior amb unes orientacions que permetin al tècnic no sols conèixer els processos i les installacions sinó també desenvolupar projectes de disseny.
Finalment, es fa una descripció de les tendències actuals en els tractaments daigua a les indústries alimentàries, les quals són molt marcades per les exigències de qualitat dels productes i per les exigències mediambientals de lentorn.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados