Gerona, España
Objectiu: Conèixer les creences sobre salut i malaltia dels immigrants magrebins.
Disseny: Investigació qualitativa mitjançant entrevistes semiestructurades individuals.
Emplaçament: El treball de camp es va realitzar en centres d'Atenció Primària de les comarques del Maresme, Barcelonès i Vallès Oriental (Barcelona).
Subjectes: Es van entrevistar 10 immigrants magrebins, majors de 18 anys amb residencia a Catalunya entre 6 mesos i 10 anys. Un psicòleg expert va realitzar les entrevistes amb el suport d'un mediador intercultural.
Mesuraments: Per a l'anàlisi de contingut es va utilitzar metodologia qualitativa basada en la Grounded Theory. Es va realitzar unes anàlisis de contingut de cada entrevista, una anàlisi en grup de discussió del contingut de cada comunitat i finalment jutges experts van realitzar una comparació entre grups.
Resultats: Es troben diferents tipus de causes a les quals s'atribueix l'aparició de malaltia (sociolaborals, cognitivoemocionals, espirituals, etc.).
Principalment, creuen que l'estat d'ànim provocat per problemes familiars i laborals i la divinitat són els factors més influents en l'estat de salut de les persones.
Conclusions: Aquest nou coneixement ajudarà els professionals a entendre i atendre millor els problemes de salut que presenten els seus pacients immigrants, així com a fer millors diagnòstics i tractaments amb una aproximació transcultural.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados