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Effects of glucose, time and temperature on bacterial growth in urine

    1. [1] Universidad de Costa Rica

      Universidad de Costa Rica

      Hospital, Costa Rica

    2. [2] Louisiana State University International Center for Medical Research and Training
  • Localización: Revista de Biología Tropical, ISSN 0034-7744, Vol. 19, Nº. 1-2, 1971 (Ejemplar dedicado a: Volume 19 - Regular number 1-2 - July-December 1971; 1–2)
  • Idioma: inglés
  • Títulos paralelos:
    • Effects of glucose, time and temperature on bacterial growth in urine
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      Se inoculó con 106 y 104 organismos (dos cepas de Proteus vulgaris y dos de Escherichia colí) por mililitro a muestras de solución amortiguadora y de orina estéril, con y sin glucosa, regulándose el pH a 6.5 y se les incubó a temperaturas de - 10, 4 Y 25 C. El crecimiento bacteriano se determinó a las 0, 2, 4 Y 8 horas. Los resultados indican que el número de bacterias muestra poco o ningún cambio durante las ocho horas de incubación y a las tres temperaturas cuando la glucosa no está presente.La adición de glucosa y la temperatura ambiente, se constituyeron en factores importantes en el incremento del número de bacterias en la muestra.

    • English

      Sterile urine and buffer samples of pH 6.5, with or without glucose, were inoculated with either 104 or 106 organims (two strains of Escherichia coli and two of Protetis vulgaris) per ml and incubated at -10, 4, and 25 C. The subsequent growth was determined at 0, 2, 4 and 8 hours. In the absence of glucose, bacterial populations of these organisms never reached 105 bacteria per ml whell the initial inoculum was 104 organisms, regardless of time and temperature of incubation. In presence of glucose, populations higher than 105 were observed in all of the specimens at room temperature.


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