Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Depressió resistent al tractament psiquiàtric

    1. [1] ABS Gavà II. Unitat Docent Costa de Ponent. Barcelona
    2. [2] Sant Joan de Déu-Serveis de Salut Mental. Sant Boi de Llobregat. Barcelona.
  • Localización: Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya, ISSN-e 2013-0422, ISSN 2013-0414, Vol. 23, Nº. 2, 2005, págs. 17-19
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • La depressió és una patologia molt prevalent a l’atenció primària de salut. Davant de qualsevol trastorn depressiu és important descartar una possible etiologia orgànica.

      Algunes malalties endocrines, neurològiques, infeccioses o farmacològiques, entre d’altres, poden ser l’etiologia orgànica de trastorns depressius. Per això, s’ha de pensar sempre en descartar-les. L’hipotiroïdisme i la depressió són patologies molt prevalents a l’atenció primària, que moltes vegades es presenten concomitantment. Està documentada àmpliament la seva relació causa-efecte i la importància que té la instauració del tractament hormonal substitutiu. El cas clínic tracta d’una dona de 36 anys que consulta per símptomes psicòtics d’aparició brusca. S’inicia tractament antipsicòtic amb escassa millora clínica. Les alteracions analítiques d’un control rutinari fan sospitar un quadre d’hipotiroïdisme. Amb la instauració del tractament hormonal substitutiu l’evolució del quadre depressiu ha estat satisfactòria. Aquesta presentació atípica d’hipotiroïdisme en forma de trastorn depressiu amb símptomes psicòtics fa pensar en la necessitat de refl exionar per no infra-diagnosticar etiologies orgàniques.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno