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Chemistry of the aroma bouquet of the edible mushroom "lebre" (cortinarius lebre, basdiomycota, agaricales) from chile

    1. [1] Leibniz Institute of Plant Biochemistry

      Leibniz Institute of Plant Biochemistry

      Kreisfreie Stadt Halle, Alemania

    2. [2] Universidad de Concepción

      Universidad de Concepción

      Comuna de Concepción, Chile

  • Localización: Journal of the Chilean Chemical Society (Boletín de la Sociedad Chilena de Química), ISSN-e 0717-6309, ISSN 0366-1644, Vol. 57, Nº. 3, 2012, págs. 1333-1335
  • Idioma: inglés
  • Enlaces
  • Resumen
    • Cortinarius lebre Garrido, a common edible mushroom from central Chile, is distinct from other Cortinarii by its strong, naphtalene-like smell. The relevant volatile compounds were detected by gas chromatography - mass spectrometry and identified as indole together with 1-octen-3-ol, octane-3-one, and octan-3-ol.

Los metadatos del artículo han sido obtenidos de SciELO Chile

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