Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Azido zitrikoz eraldatutako arrain-gelatinazko filmak

Jone Uranga, Itsaso Leceta Lasa, Alaitz Etxabide Etxeberria, Pedro Guerrero, Koro de la Caba Ciriza

  • English

    Fish-gelatin based films were prepared in this work. These films need suitable properties to be competitive. For example, food packaging films must have appropriate mechanical properties to ensure the good quality of foodstuff. In that way, additives were used to enhance properties in fish gelatin films. Specifically, citric acid and glycerol were employed. Reaction happened thanks to the citric acid, which is a natural additive. Regarding glycerol, it worked as a plasticizer. Reaction and properties were analyzed and also, environmental assessment was carried out. Thus, the main benefits derived from the use of these films were identified.

  • euskara

    Arrain-gelatina oinarri duten filmak egin dira lan honetan. Merkatuan lehiakorrak izateko, sortutako filmek propietate egokiak izan behar dituzte, hala nola, beharrezkoa da ontziratzeetarako erabili nahi diren filmetan propietate mekaniko egokiak izatea, apurtzeko aukerak murriztu eta elikagaiak ez kutsatzeko. Beraz, propietateak hobetzeko zenbait gehigarri gehitu zaizkie arrain-gelatinazko filmei.

    Zehazki, azido zitrikoa eta glizerola gehitu dira, bata erreakzioa sortzeko erabili den gehigarri naturala eta bestea plastifikatzailea. Erreakzioa eta propietate mekanikoak aztertzeaz gain, ingurumen azterketa ere gauzatu da. Horrela, film hauen abantaila nagusiak identifikatu dira.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus