Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Omega-3en propietate onuragarriak alkoholak nerabezaroan eragiten dituen kalteak berreskuratzeko C57BL6/J sagu arretan

Maitane Serrano Murgia, Leire Lekunberri, Amaia Mimenza Saiz, Miquel Saumell Esnaola, Gontzal García del Caño, Edgar Soria-Gómez, Garazi Ocerin Amondarain, Itziar Bonilla del Río, Nagore Puente Bustinza, Almudena Ramos, Inmaculada Gerrikagoitia Marina, Izaskun Elezgarai Gabantxo, Irantzu Rico Barrio, Pedro Rolando Grandes Moreno

  • English

    Alcohol consumption during adolescence impairs the endocannabinoid system of the hippocampus and, therefore, memory. Omega-3 fatty acids are polyunsaturated fatty acids (PUFAs) that improve memory by acting on the endocannabinoid system and recover neural plasticity disrupted by prenatal alcohol exposure. The aim of this investigation is to analyze 1) if an omega-3 enriched diet ameliorates the long-term memory deficits caused by adolescent alcohol intake, and 2) to study the endocannabinoid-mediated mechanisms underlying the omega-3 effects in the hippocampus.

  • euskara

    Alkohola nerabezaroan kontsumitzeak kalte anitzak dakartza, bereziki hipokanpoko endokannabinoide sisteman eta, ondorioz, oroimenean. Omega-3 gantz-azidoek sistema endokannabinoidearen bidez onurak eragiten dituzte oroimenean. Gainera, alkoholak eragiten dituen hainbat kalte berreskuratu ditzakete, izan ere, jaioaurreko alkohol esposizioak neuronen plastikotasunean eragiten dituen kalteak berreskuratzen dituzte. Azterlan honen helburua omega3-an aberastutako dietak nerabezaroan alkohola edateak oroimenean eragin dituen kalteak berreskuratzeko tratamendu aproposa den aztertzea da. Baita horren azpian ezkutatzen diren hipokanpoko endokannabinoide sistemari lotutako mekanismo molekularrak ikertzea ere.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus