Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


L'alimentazione monastica nel territorio algherese tra Sette e Ottocento

  • Autores: Anna Segreti Tilocca
  • Localización: Revista de l'Alguer: periòdic de cultura dels Països Catalans, ISSN 1124-1187, Nº. 3, 1992, págs. 117-136
  • Idioma: italiano
  • Enlaces
  • Resumen
    • L'assaig examina la documentació pertanyent a alguns ordes religiosos existents al territori alguerès on desenrollaren llur activitat, inclós lúnic convent femení. Són abundosos els resulrats que han anat sortint i que ens ajuden a comprendre més bé la vida dels religiosos sigui dins llurs convents, sigui en relació amb la comunitat externa i al territori en el qual l'orde monàstic era present. Hem pogut així conéixer algunes habituds alimentàries, en relació a les estacions o a la pobresa (o riquesa) de l'orde, però també a la seva regla i a les ocasions de possibles transgressions, tan més freqüents i inventades, quant més s'exigia el respecte més rigorós. Hi ha hagut, per exemple, casos de tensió provocats pel Pare Provincial, per haver amonestat monges massa xerraires o frares culpables de gastar massa i de no fer quadrar els comptes del pressupost conventual.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno