Pamela Ronald és una biòloga estatunidenca, actualment professora a la Universitat de Califòrnia a Davis, que ha realitzat importants avenços sobre els mecanismes que regulen la resposta a l’estrès d’un dels cultius més importants a escala mundial: l’arròs. Ronald ha descobert nous mecanismes tant de resistència a patògens com de tolerància a la inundació en plantes d’arròs. A banda de la seva rellevant aportació a la ciència bàsica, Ronald ha aplicat aquests coneixements i ha contribuït així a obtenir noves varietats d’arròs comercial que incorporin aquests nous trets. També s’ha involucrat activament a millorar els processos que regulen la protecció de la propietat intel·lectual i la llicència dels descobriments realitzats al sector públic, buscant noves fórmules que assegurin que els països més desfavorits puguin també beneficiar-se’n. Al llarg de la seva carrera, Ronald ha dut a terme una impressionant labor de divulgació de defensa d’una agricultura sostenible que pugui fer front a l’augment de la demanda alimentària projectat per als propers anys arran de l’increment de la població, particularment en països subdesenvolupats o en via de desenvolupament. Ronald és una ferma defensora d’introduir noves pràctiques agrícoles de caire més ecològic, però a gran escala, incorporant noves tecnologies que inclouen la modificació genètica dels cultius per augmentar-ne la productivitat o que introdueixen nous caràcters desitjables.
Pamela Ronald is an American biologist who currently teaches at the University of California-Davis. She has made important advances on the mechanisms regulating the stress responses of one of the most important crops worldwide: rice. Ronald has discovered new mechanisms of both pathogen resistance and flood tolerance in rice plants. Aside from this significant contribution to basic science, Ronald has applied her knowledge to the development of new varieties of commercial rice that incorporate these innovative features. Additionally she has been actively involved in improving the processes that regulate the protection of intellectual property and the licensing of discoveries made in the public sector, looking for new formulas to ensure that the most disadvantaged countries can also benefit from them. Throughout her career, Ronald has carried out an impressive job of spreading the idea of sustainable agriculture as a way of coping with the increase in food demand predicted for the coming years due to the increase in population, particularly in underdeveloped and developing countries. Pamela Ronald is a fervent advocate of introducing new farming practices that are more ecological and applicable on a large scale, incorporating new technologies that include the genetic modification of crops to increase productivity or to introduce desirable new characteristics.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados