Between 1233 and 1234, the Andalusian fortress of el castell Vell (Castelló de la Plana) was inserted into the new feudal world generated after the Christian conquest. From an archaeological point of view, grey cooking ware becomes a key element of the material culture, which allows an approximation to this new reality as a kind of vessel that followed the new settlers. This paper will focus on the technical and typological study of a set of cooking ware individuals recovered from the archaeological excavations. The results could link some of these productions to el Rosselló, an area belonging to the Aragon Crown, and where the first feudal lord of el Castell vell came from.
Entre finals de 1233 i els inicis de 1234 el Castell Vell de Castelló de la Plana passà de ser una fortalesa andalusina, a entrar dintre de la nova realitat feudal que caracteritzava els nous conqueridors cristians. Un dels elements de la cultura material que permeten aproximar-nos a aquesta nova realitat històrica amb metodologia arqueològica és la ceràmica de cuina de pasta grisa. Es tracta d'un element moble que acompanya els nous pobladors i que ha estat objecte d'anàlisi per la nostra part. Es presenten els resultats de l'estudi tecno-tipològic de les col·leccions de ceràmica de pasta gris aparegudes en excavació arqueològica. Els resultats obtinguts podrien arribar a lligar part d'aquestes col·leccions de ceràmica de pasta gris aparegudes en excavació arqueològica. Els resultats obtinguts podrien arribar a lligar part d'aquestes produccions a la zona del Rosselló, espai que pertanyia a la Corona d'Aragó en el moment de la conquesta del territori castellonenc i del que prové el que serà el primer senyor feudal del Castell Vell.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados