Es tracta d’un estudi elaborat per a un treball de fi de grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural en parcel·les dels municipis de Sóller i Fornalutx. Històricament, el cultiu de l’olivera per a producció d’oli ha estat rellevant en la cultura mallorquina així com també en l’economia de l’illa. Arribats al segle XIX, aquest cultiu sofreix una decadència per dificultat del seu maneig. Avui en dia els olivars de la Serra es consideren un patrimoni molt important, no sols pel rerafons històric que el cultiu suposa sinó també per l’infraestructura de pedra en sec integrada en l’olivar, conformant un atractiu paisatge antropitzat al llarg de segles per treure una rendibilitat a aquests espais. L’objecte d’aquest estudi ha estat fer un seguiment del cicle biològic de la mosca de l’olivera —la plaga més danyina— a la vall així com una quantificació dels danys que provoca aquesta en parcel·les sotmeses a diferents tractaments de control. El saber combatre aquesta plaga és un pas més cap a facilitar el maneig d’aquest cultiu i així incentivar la recuperació i/o rentabilització dels olivars avui en dia, a través de la producció d’un oli de qualitat, diferenciat i encara amb valors afegits per descobrir
© 2001-2025 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados