Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Apunts sobre el parlar de Santa Maria del Camí

  • Autores: Mateu Morro i Marcé
  • Localización: X Jornades d'Estudis Locals de Santa Maria del Camí: 1 i 2 d'abril del 2022 ses Cases des Mestres / coord. por Maria del Camí Dols Martorell, 2023, ISBN 978-84-09-32439-2, págs. 176-213
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      En esta comunicación se lleva a cabo una aproximación a las principales características fonéticas, y secundariamente, a las morfológicas, que caracterizan la lengua catalana hablada en Santa Maria del Camí en el seno del conjunto de hablas mallorquinas y baleares. Por razones de espacio no se profundiza demasiado en todo aquello que es general en las hablas baleáricas o en el subdialecto mallorquín. La aproximación está fundamentada en el estudio de la habla de personas nacidas a finales del siglo XIX y principios del siglo XX, centrada por tanto en la habla tradicional predominante en Santa Maria hasta la llegada de los cambios económicos y demográficos iniciados en la segunda mitad del siglo XX.

    • català

      En aquesta comunicació es fa una aproximació als principals trets fonètics i, bastant secundàriament, als morfològics, que caracteritzen la llengua catalana parlada a Santa Maria del Camí dins el conjunt de parles mallorquines i balears. Per raons d’espai no es parla gaire de tot allò que és general en els parlars baleàrics o en el subdialecte mallorquí. L’aproximació està fonamentada en l’estudi de la parla de persones nascudes a finals del segle XIX i principis del XX, centrada per tant en la parla tradicional predominant a Santa Maria fins als canvis econòmics i demogràfics iniciats en la segona meitat del segle XX.

    • English

      In this statement, it is made an approach to the main phonetic and morphological traits that characterize Catalan as a language spoken in Santa Maria del Camí which is within the set of Mallorcan and Balearic languages. Due to the space, there is not much mention of any general aspect of the Balearic language or of the Mallorcan sub-dialect. This approach is based in a study of the speaking skills of the people born between the end of the 19th century and the beginning of the 20th. Basically, it is focus in the traditional and predominant communication of Santa Maria until the economic and demographic changes started in the second half of the 20th century.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno