Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Els bolets al bosc de Poblet

Ramon Clopés i Boix

  • Catalunya és un poble micòfil i micòfag i, dintre de Catalunya, Tarragona és una demarcació en què “anar al rovelló” és sinònim de sortir a buscar bolets. Dintre de Tarragona, el bosc de Poblet i rodalia, incloent Prades, és sens dubte el punt més conegut pels boletaires. Es tenen dades de la utilització dels bolets des de fa molts anys, el primer des de l’any 1450 aC, encara que els pobles primitius els aprofitaven principalment per les seves propietats al·lucinògenes. Varen ser els romans els primers grans micòfags, principalment de l’ou de reig i de la tòfona, però no és fins a l’època moderna que els bolets no entren massivament en les cuines i taules dels països micòfags, que s’estudien els valors nutritius, gastronòmics, recreatius i econòmics dels bolets, i que es forma tota una cultura micològica. Dintre del bosc de Poblet i rodalia, destaca la importància dels bolets més coneguts des de sempre com el popular rovelló, l’humil fredolic, la llenega i d’altres, però també de bolets de gran valor gastronòmic però, fins fa poc temps, poc coneguts per gran part dels boletaires, com és el cas dels ceps, de l’ou de reig o del carlet o escarlet. Finalment, es demana que tothom ajudi a millorar un clima i una cultura micològica dignes dels pobles cultes.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus