Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Ciberseguretat i vulnerabilitat en les telecomunicacions: Criptografia clàssica vs. criptografia quàntica

    1. [1] Fundació Privada i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya
  • Localización: Compàs d'amalgama, ISSN-e 2696-1008, ISSN 2696-0982, Nº. 4, 2021 (Ejemplar dedicado a: Compàs d'amalgama), págs. 38-43
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Els diversos avenços en el camp de la física quàntica dels darrers anys han fet que puguem tenir a l’abast, en un futur proper, els ordinadors quàntics. Aquests desenvolupaments tenen una enorme importància per a la criptografia. En aquest treball es dona una introducció a aquests temes: la computació clàssica i la quàntica, la criptografia i els efectes que la computació quàntica té en els seus algoritmes, i la nova criptografia quàntica. Es discuteix com els algoritmes clàssics de la criptografia estan en perill, i com d’altres basats en la física quàntica emergeixen amb un gran potencial per garantir la privacitat de les comunicacions.

      Paraules clau: física quàntica, comunicacions quàntiques, criptografia, criptografia quàntica,algoritme BB84.

    • English

      In recent years, several advances in the field of quantum physics mean that quantum computers may be within reach in the near future. These developments are of enormous importance for cryptography. This paper provides an introduction to thesetopics: classical and quantum computation, cryptography and the effects that quantum computation will have on associated algorithms, and the new quantum cryptography. It discusses how classical cryptographic algorithms are endangered, and how others based on quantum physics have great potential to guarantee the privacy of communication.

      Keywords: quantum physics, quantum communications, cryptography, quantum cryptography,algorithm BB84.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno